Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • In English
Trepo
  • Suomeksi
  • In English
  • Kirjaudu
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Trepo
  • Kandidaatintutkielmat
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Trepo
  • Kandidaatintutkielmat
  • Näytä viite
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Jäätelökoneiden historia ja kehitys

Rättö, Liina-Lotta (2025)

 
Avaa tiedosto
RattoLiina-Lotta.pdf (1.284Mt)
Lataukset: 



Rättö, Liina-Lotta
2025

Teknisten tieteiden kandidaattiohjelma - Bachelor's Programme in Engineering Sciences
Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta - Faculty of Engineering and Natural Sciences
This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Hyväksymispäivämäärä
2025-04-29
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:tuni-202504284262
Tiivistelmä
Tässä kandidaatintyössä tutkitaan jäätelökoneiden historiaa ja kehitystä, keskittyen erityisesti niiden teknologisiin innovaatioihin ja teollistumiseen. Työssä selvitetään, kuinka jäätelön valmistus on muuttunut perinteisistä käsityömenetelmistä nykyaikaisiksi teollisiksi prosesseiksi, ja tarkastellaan jäätelön valmistuksen historiaa, koneiden kehitystä sekä kaupallistumisen vaikutuksia.
Tulokset osoittavat, että jäätelökoneet ovat kehittyneet yksinkertaisista käsikäyttöisistä laitteista monimutkaisiksi ja automatisoiduiksi järjestelmiksi, mikä mahdollistaa tehokkaamman tuotannon sekä erilaisten tuotteiden valmistamisen. Kestävä kehitys on noussut keskeiseksi tavoitteeksi jäätelöteollisuudessa, ja alan toimijat ovat alkaneet etsiä innovatiivisia ratkaisuja ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Työssä korostuu myös yhteistyön merkitys eri sidosryhmien, kuten tutkimuslaitosten ja yliopistojen välillä, mikä edistää uusien valmistusmenetelmien ja tuotteiden kehittämistä.
Työn perusteella voidaan todeta, että jäätelöteollisuuden tulevaisuus on vahvasti sidoksissa kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin ja ympäristötietoisuuteen. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia terveellisistä ja luonnollisista vaihtoehdoista, mikä johtaa kasvavaan kysyntään funktionaalisille jäätelötuotteille. Tämän trendin myötä valmistajien on tärkeää kehittää tuotteitaan vastaamaan kuluttajien odotuksia.
Lopuksi työssä todetaan, että jäätelöteollisuuden on oltava valmis sopeutumaan globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja tiettyjen resurssien vähentymiseen. Kestävyysnäkökulmien integroiminen tuotantoprosesseihin ja innovaatiot, kuten energiatehokkuus ja kestävät pakkausratkaisut, ovat avainasemassa jäätelöteollisuuden menestyksessä tulevaisuudessa. Jäätelökoneiden kehitys ei ainoastaan paranna tuotantoprosesseja, vaan mahdollistaa myös teollisuuden sopeutumisen muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja kuluttajien vaatimuksiin.
Kokoelmat
  • Kandidaatintutkielmat [10220]
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
oa[@]tuni.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

TekijätNimekkeetTiedekunta (2019 -)Tiedekunta (- 2018)Tutkinto-ohjelmat ja opintosuunnatAvainsanatJulkaisuajatKokoelmat

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
Kalevantie 5
PL 617
33014 Tampereen yliopisto
oa[@]tuni.fi | Tietosuoja | Saavutettavuusseloste