Haku
Viitteet 1-4 / 4
Coeliac Disease-inducing Gluten: in vitro harmfulness and detoxification by germinating cereal enzymes
(Tampere University Press, 2011)
Väitöskirja
Väitöskirja
Keliakia on autoimmuunivälitteinen sairaus, jonka aiheuttaa vehnän, rukiin ja ohran prolamiinit (gliadiini, sekaliini, hordeiini). Kyseisten prolamiinien korkea proliini- ja glutamiinipitoisuus tekee näistä hyvin vaikeita ...
Characterizing and Modifying the Intestinal Barrier in Coeliac Disease
(Tampere University Press, 2014)
Artikkeliväitöskirja
Artikkeliväitöskirja
Ohutsuolen limakalvon läpäisyeste keliakiassa
Keliakia on Suomessakin jatkuvasti yleistyvä tauti, jonka aiheuttaa viljatuotteiden sisältämä proteiini, gluteeni. Ravinnosta saatava vehnän, rukiin ja ohran gluteeni ...
The Clinical Relevance of Anti-Gliadin Antibodies in the Ageing Population
(Tampere University Press, 2014)
Artikkeliväitöskirja
Artikkeliväitöskirja
Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa vehnän, rukiin tai ohran varastoproteiini, gluteeni, aiheuttaa geneettisesti alttiilla henkilöillä tulehdusreaktion ohutsuolen limakalvolle johtaen lopulta suolinukan vaurioitumiseen ...
Biological effects of coeliac disease patient antibodies in vivo
(Tampere University Press, 2017)
Artikkeliväitöskirja
Artikkeliväitöskirja
Keliakialle on ominaista, että ravinnosta saatava vehnän, ohran ja rukiin gluteeni aiheuttaa autoimmuunivasteen geneettisesti alttiissa yksilössä. Osana tätä prosessia on keliakia-spesifisten vasta-aineiden muodostuminen. ...